Pieczarki jak schabowe

4.49 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zawsze wymyślam jakieś smaczne danie. Jeśli zostaje mi coś z obiadu, wyczarowuję kolację w 10 minut.

Składniki:

  • ● pieczarki
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
    ● jajko i bułka tarta do panierki
    ● kilka ziemniaków
    ● przyprawa uniwersalna
    ● koperek
    ● pomidory na sałatkę
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki jak schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy pieczarki:
    ogonki usuwamy, kapelusze przyprawiamy jak schabowe:
    doprawiamy pieprzem i solą,
    panierujemy w jajku i bułce
    tartej. Smażymy kilka minut
    z obu stron do zrumienienia.
  • 2. Ziemniaki kroimy w talarki,
    posypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy
    na gorącym oleju. Na koniec
    posypujemy koperkiem.
  • 3. Gdy ziemniaki się smażą,
    przygotowujemy sałatkę, Najprostsza
    to umyte, pokrojone
    w plasterki i delikatnie osolone
    pomidory.`
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować