Pieczarki nadziewane szpinakiem

0 (0 ocen)

Pyszniutkie!

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    250 g mrożonego szpinaku
    1 cebula
    kilka łyżek przecieru pomidorowego
    1 drobiowa kostka rosołowa
    70 ml śmietanki
    100 g sera feta
    wegeta
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    oliwa

Pieczarki nadziewane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki układamy w naczyniu i dodajemy ser feta. 1. Pieczarki czyścimy, usuwamy trzonki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut, doprawiamy wegetą i pieprzem.
  • Pieczarki wypełniamy szpinakiem. 3. Do każdej pieczarki wkładamy kostkę sera feta i łyżkę szpinaku.
  • Pieczarki zalewamy sosem. 4. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 300 ml wrzątku i dodajemy 3 łyżeczki przecieru, mieszamy i dolewamy śmietankę. Zalewamy pieczarki.
  • 5. Pieczemy ok.40 min w temp. 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy