Pieczarki smażone w oleju

4.5 (194 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna przekąska.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 70 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - sól, pieprz, mielona ostra papryka: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki smażone w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone pieczarki obsypać solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w rozbitym jajku i tartej bułce.
  • 2. Smażyć partiami na głębokim oleju ok. 5 minut. Podawać na zimno albo gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Papryka ostra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować