Pieczarki panierowane

4.49 (152 ocen)

  • 25 min

Przepis dostałam od mojej mamy, która gotuje najlepiej.

  • 25 min

Składniki:

  • - 2 kg pieczarek
    - 3 jajka
    - mąka krupczatka
    - olej

    Składniki na zalewę:

    - 2 litry wody
    - 1 szklanka octu
    - 7 łyżek cukru
    - 2 łyżki vegety
    - 1 łyżka soli
    - 5 średnich cebuli
    - 7 liści laurowych
    - 5 ziarenek ziela angielskiego
    - 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pieczarki panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki w panierce 1. 1. Pieczarki należy panierować w jajku i mące krupczatce po czym smażyć je na głębokim oleju.

    2. Po usmażeniu układać je w słoiku.

    ZALEWA:

    1. Wszystkie składniki na zalewę należy gotować przez 10 minut, po czym ostudzić.

    2. Po ostudzeniu zalewamy pieczarki i należy pasteryzować ok. 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować