Pieczarki w zalewie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszny przekąska.Moja rodzinka za nią przepada ;o)

  • 45 min

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    jajka
    bułka tarta
    ogórki warszawskie
    cebula
    SKŁADNIKI NA ZALEWE :
    4 szkl. wody
    3/4 szkl. oleju
    12 łyżek octu
    6 łyżek ketchupu pikantnego
    1 słoiczek koncentratu
    6 łyżek cukru
    ziele angielskie
    sól
    pieprz ziarnisty

Pieczarki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie pieczarek 1. Pieczarki umyć opanierować w jajku i bułce tartej, smażyć na dużej ilości tłuszczu. Ogórki i cebule pokroić w kostkę.





  • pieczarki w zalewie 2. Usmażone pieczarki układać warstwami (w pojemniku lub garnku) na przemian z ogórkami i cebulą,
  • pieczarki w zalewie 3. Wszystkie składniki na zalewe zagotować.I odstawić zalewę aby przestygła.
  • pieczarki w zalewie 4. zalać zalewą i odstawić na dzień w chłodne miejsce.

Komentarze

Podobne przepisy