Pieczarki w bułce tartej

4.45 (154 ocen)

  • 20 min

Idealny dodatek do dania głównego.

  • 20 min

Składniki:

  • 500 g małych pieczarek
    cebula
    pęczek pietruszki
    3 łyżki masła
    2 - 3 łyżki bułki tartej
    sól/vegeta
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze pieczarek wrzucamy na patelnię. Lekko solimy i rumienimy.
  • 2. Dodajemy masło i pokrojoną cebulę. Dusimy, aż cebula będzie miękka.
  • 3. Posypujemy bułką tartą i smażymy jeszcze 2 - 3 minuty. Doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować