Pieczarki w kotlecie

5 (186 ocen)

  • 45 min

Kotlet mielony inaczej - z ryżem i pieczarką :)

  • 45 min

Składniki:

  • 25 dkg pieczarek
    25 dkg łopatki wieprzowej
    1/2 szklanki ryżu
    sól, pieprz
    pieprz kajeński
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Pieczarki w kotlecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone kapelusze 1. Ryż ugotować na miękko. Kapelusze pieczarek podsmażyć. Mięso razem z trzonkami grzybów zemleć w maszynce. Dodać ugotowany ryż i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • Pieczarka w kotlecie 2. Przestudzone kapelusze obtaczać mięsem z ryżem i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego :)

Porady

Kotlety można panierować w bułce tartej, jak tradycyjne mielone. Można podać z sosem pieczarkowym i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować