Pieczarki z dymką:)

0 (0 ocen)

  • 35 min

Przepis od przyjaciółki

  • 35 min

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    1 pęczek dymki
    1 łyżka oleju
    1- 2 łyżki sosu sojowego
    kilka liści kolendry lub natki pietruszki
    sól i biały pieprz
    szczypta curry

Pieczarki z dymką:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę pokroić łącznie z białą częścią. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i cebulę, smażyć na dość dużym ogniu, energicznie mieszając. Doprawić curry, pieprzem, zieleniną i sosem sojowym ( jeśli trzeba dosolić do smaku). Jeszcze chwilkę podsmażyć.

Porady

Można podawać jako dodatek do smażonej ryby lub kurczaka:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy