Pieczarki z jajecznicą

5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Raczej nie przepadam za grzybami. Jednak pieczarki z jajecznicą smakują zupełnie inaczej. Są pyszne!

Składniki:

  • ● 1 kg pieczarek
    ● 5 jajek
    ● cebula
    ● bułka tarta
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki z jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy,
    trzonki kroimy w małą kostkę.
    Cebulę obieramy i też kroimy
    w kostkę. Smażymy z trzonkami
    pieczarek na oleju. Doprawiamy
    i wbijamy 4 jajka.
    Mieszamy i chwilę smażymy
  • 2. Kapelusze pieczarek nadziewamy
    jajecznym farszem.
    Obtaczamy w rozkłóconym
    jajku i bułce tarcej.
    Smażymy z obu stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować