Pieczarki z nadzieniem.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taka pieczarka jest pyszną przekąską lub dodatkiem do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dużych pieczarek
    1 filet z piersi kurczaka
    2 marchewki
    1/2 puszki groszku konserwowego
    1 serek topiony śmietankowy
    10 dag sera żółtego -tartego
    3 łyżki gęstej śmietany
    1 łyżka masła
    sól i pieprz do smaku
    pieprz ziołowy do smaku
    bazylia do smaku

Pieczarki z nadzieniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę żaroodporną wysmarować masłem, ułożyć pieczarki z których usunęliśmy ogonki, środki pieczarek posypać delikatnie solą, pieprzem i bazylią.
  • Pieczarki z nadzieniem 2. Ser topiony pokroić w niewielką kostkę i ułożyć w czapeczkach pieczarek.
    Marchew ugotować w skórce, obrać i pokroić w kostkę, dodać filet z kurczaka pokrojony w kostkę, groszek konserwowy, śmietanę i doprawić do smaku, wymieszać.
  • Pieczarki z nadzieniem 3. Marchewkę położyć na kosteczkach topionego sera,posypać tartym serem i pieprzem ziołowym. Zapiec w gorącym piekarniku około 10-15 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy