Kochani dzisiaj bedzie pysznie . Pieczarki faszerowane Serem Korycińskim z suszonym borowikiem Czesławy Zarzeckiej . Nie ma nic smaczniejszego niż ten ser . Nie wiem jak wy ale ja za nim przepadam , moja rodzina też.
1 godz. 30 min
Składniki:
pieczarki 24 szt
szynka wieprzowa 500 g ( zmielić w domu )
ser z suszonym borowikiem 300 gram
jajko
pieprz ziołowe pół łyżeczki
sól morska do smaku
Pieczarki z serem z suszonym borowikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyszczamy i nożykiem wycinamy ogonek i ze środka jak najwięcej ( do miski wycinamy środek pieczarki i ogonek ) Szynkę myjemy i osuszamy i mielimy w maszynce . Dodajemy do misy z pokrojonymi pieczarkami . Kroimy ser drobno - u mnie jest to drobna kosteczka . Dodajemy do mięsa i pieczarek , wyrabiam składniki dodając jajo , sól i pieprz .
2. Wymieszamy farsz i nakładamy w pieczarkę robiąc górkę jakby trochę.
3.Do formy prostokątnej wkładamy folie aluminiową i układamy nafaszerowane pieczarki. Zakrywamy folią i wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach koło 45 minut. Po upieczeniu podajemy z ziemniakami. U mnie jednak to nie wypaliło po upieczeniu zaraz dwie zjadłam , no nie mogłam przejść obojętnie musiałam zjeść .
Komentarze