Pieczarki z serem z suszonym borowikiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kochani dzisiaj bedzie pysznie . Pieczarki faszerowane Serem Korycińskim z suszonym borowikiem Czesławy Zarzeckiej . Nie ma nic smaczniejszego niż ten ser . Nie wiem jak wy ale ja za nim przepadam , moja rodzina też.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pieczarki 24 szt
    szynka wieprzowa 500 g ( zmielić w domu )
    ser z suszonym borowikiem 300 gram
    jajko
    pieprz ziołowe pół łyżeczki
    sól morska do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczarki z serem z suszonym borowikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczarki z serem z suszonym borowikiem 1. Pieczarki oczyszczamy i nożykiem wycinamy ogonek i ze środka jak najwięcej ( do miski wycinamy środek pieczarki i ogonek ) Szynkę myjemy i osuszamy i mielimy w maszynce . Dodajemy do misy z pokrojonymi pieczarkami . Kroimy ser drobno - u mnie jest to drobna kosteczka . Dodajemy do mięsa i pieczarek , wyrabiam składniki dodając jajo , sól i pieprz .
  • Pieczarki z serem z suszonym borowikiem 2. Wymieszamy farsz i nakładamy w pieczarkę robiąc górkę jakby trochę.
  • Pieczarki z serem z suszonym borowikiem 3. Do formy prostokątnej wkładamy folie aluminiową i układamy nafaszerowane pieczarki. Zakrywamy folią i wstawiamy do pieca i pieczemy w 200 stopniach koło 45 minut. Po upieczeniu podajemy z ziemniakami. U mnie jednak to nie wypaliło po upieczeniu zaraz dwie zjadłam , no nie mogłam przejść obojętnie musiałam zjeść .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować