Pieczeń pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawał pieczeni solimy wokół i kładziemy na rozgrzany tłuszcz, smażymy ze wszystkich stron, dodać liście laurowe i ziele angielskie, od czasu do czasu podlewamy wodą, aby wytworzył się sos.
2.Gdy mięso będzie miękkie, kroimy je na plastry grubości ok 1 cm, należy pamiętać że mięso należy kroić poprzek włókien!!! Cebulę pokroić w piórka, dodać do mięsa, posypać ostra papryką.
3.Warzywa pokroić: marchewkę, pietruszkę w plasterki, seler w słupki, brokuł i kalafior w różyczki, por w krążki, cukinie i fasolkę szparagową w kosteczkę. Warzywa dodać do mięsa, doprawić do smaku solą, pieprzem, vegetą, ostrą papryką, dusić pod przykryciem.
Komentarze