PIECZEŃ RYBNA

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 20 min

PRZEPYSZNA I TANIA PIECZEŃ ZE ŚCINKÓW RYBNYCH , smaczna na ciepło i na zimno.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • około 25 - 30 dag ścinków fileta rybnego kupowanego na wagę - u mnie ścinki dorsza
    1 czerstwa kajzerka
    mleko do namoczenia kajzerki
    1 marchewka
    1 jajko
    łyżka oleju
    cebula
    przyprawa do ryb - łyżeczka
    sól, pieprz - do smaku
    margaryna i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Pieczeń rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ścinki dorsza 1. Marchewkę kroimy w kostkę.
    Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju.
    ścinki rybne mielimy w malakserze.
  • namoczona w mleku kajzerka 2. kajzerkę rwiemy i moczymy w mleku ok 5 min
  • 3. do malaksera , w którym zmieliliśmy ścinki rybne , dorzucamy namoczoną kajzerkę i przyprawy. Wszystko miksujemy na gładką masę.
  • 4. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę marchew, oraz cebulę z olejem z patelni i rozkółcone jajo. Wszystko razem dokładnie mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku.
  • 5. Keksówkę smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą. Wlewamy gotową masę. Pieczemy w temp 200 stopni około 50 min, aż do zrumienienia się.

Porady

Pasztet jest smaczny na zimno i na ciepło. Na ciepło zastąpi kotlety rybne , ładnie komponuje się z zeimniaczkami i surówką. Na zimno jest idealny do chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować