Pieczeń rzymska

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Idealnie smakuje na ciepło z sosem chrzanowym lub na zimno do kanapek.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • pół kg mięsa mielonego
    dwa jajka
    bułka tarta
    jedna średnia cebula
    dwa ząbki czosnku
    sól,pieprz, ostra papryka w proszku, przyprawa do steków,majeranek

    Dodatkowo:
    dwa ugotowane na twardo jajka
    dwa ogórki kiszone, kawałek papryki czerwonej

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o jak najmniejszych oczkach, dodajemy do mięsa. Przyprawiamy , dodajemy dwa surowe jajka i bułkę tartą. Na dno małej aluminiowej foremki wykładamy połowę masy mięsnej. Na jedną połowę kładziemy ugotowane jajka, na drugą paprykę i ogórki kiszone. Przykrywamy to pozostałym mięsem i dobrze uklepujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, pieczemy ok 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy