Pieczeń rzymska z szynką, serem i papryką

0 (0 ocen)

Odmienna wersja ktora smakuje rowniez wysmienicie.

Składniki:

  • 700 gr miesa mielonego mieszanego
    2 jajka
    1 cebula
    bulka czerstwa
    pol szklanki mleka
    pietruszka
    sol,pieprz,majeranek
    olej do smazenia

    Dodatkowo
    50 gr szynki w plastrach
    50 gr sera zoltego w plastrach
    1 mala papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń rzymska z szynką, serem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy na drobno i szklimy na oleju,bulke moczymy w mleku jak zmieknie odciskamy i dodajemy razem z gotowa cebula do miesa mielonego,kolejno dodajemy jajka,majeranek,sol,pieprz i pietruszke.Tak otrzymana mase miesna wykladamy do foremki keksowki wylozonej papierem do pieczenia.Na wierzchu mieso nacinamy w szerz w odstepach 2cm tworzac tzw.kieszonki,w ktore wkladamy plasterek szynki,sera i kawalek papryki.
    Pieczemy w 160° 60'
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować