Pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym

4.5 (173 ocen)

  • 45 min

Pomysł na smaczny obiad...

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
    1 kostka bulionu warzywnego / 2 ziarna ziela angielskiego / kilka ziaren pieprzu / liść laurowy / kilka płatków chrzanu suszonego / 1 ząbek czosnku / przyprawa uniwersalna
    1 łyżka przyprawy do wieprzowiny
    3 łyżki chrzanu startego
    1 łyżka mąki
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń wieprzowa w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczeń kroimy na kawałki posypujemy przyprawą do wieprzowiny i troszkę nacieramy startym chrzanem ( ok. 1 łyżki) i zapiekamy na tłuszczu z jednej i z drugiej strony. Zapieczone mięsko podlewamy wodą 1,5 litra wody dajemy przyprawy i gotujemy ok 35 min. aż mięso będzie miękkie następnie dajemy starty chrzan i podbijamy rozpuszczoną mąką w odrobinie wody i zagotowujemy.

Porady

Podawać z ziemniaczkami i buraczkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować