Pieczeń z gęsi

4.5 (170 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Bardzo smaczna i zdrowa, pieczeń z gęsi.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • filet z gęsi w całości bez skóry
    mięso z 2 udek bez skóry
    2 jajka,
    4 łyżki tartej bułki,
    2 łyżki suszonego warzywka,
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
    1 łyżeczka suszu bazylii,
    1 łyżeczka curry,
    3/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego,
    1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej,
    1 łyżeczka tymianku,
    sól do smaku
    dobra garść majeranku przetartego.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Wędliny

Pieczeń z gęsi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięsa mielimy, dodajemy wszystkie składniki,i musimy dobrze wymieszać wszystkie składniki. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy układamy równomiernie dobrze wymieszane mięso, układamy szczelnie i równo, potem bierzemy napełnioną formę i z 3-4 razy dobrze musimy stuknąć na czymś twardym, po to żeby mięso ubiło się jeszcze.Smarujemy gęsim tłuszczem po wierzchu, oraz posypujemy kolorowym pieprzem grubo mielonym. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować