Pieczeń z jajkiem, białą kiełbasą i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule dobrać drobno pokroić,podsmażyć.
.
2.Mięso zmielić razem z namoczonymi w mleku i odciśniętymi bułkami.Następnie połączyć z surowymi jajkami,drobno posiekaną natka,drobno pokrojonymi ogórkami,cebula,musztardą i majerankiem.Doprawić sola i pieprzem do smaku.
3.Keksową formę natłuścić,obsypać tartą bulką.Wyłożyć połowę masy.Zrobić 3 wgłębienia,włożyć w nie obrane jajka.Obok jajek ułożyć kiełbaski.Przykryć pozostałym miesem.Wyrównać powierzchnię.Posypać tartą bułką.Na wierzch rozłożyć wiórki masła.
4.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 220 st C przez około 60 minut.
Komentarze