Pieczeń z jajkiem, białą kiełbasą i ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Taką pieczeń polecam przygotować na Wielkanoc.Jest smacza,efektowna i łatwa w przygotowaniu

  • 45 min

Składniki:



  • 400 g mięsa wołowego

    400 g mięsa wieprzowego

    3 ugotowane na twardo jajka

    2 jajka surowe

    pęczek natki pietruszki

    2 czerstwe kajzerki

    2 duże konserwowe ogórki

    1 cebula

    3 długie cienkie białe kiełbaski

    sól,pieprz,majeranek do smaku

    1 łyżka ostrej musztardy




    Ponadto:




    wiórki masła

    bułka tarta

    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Pieczeń z jajkiem, białą kiełbasą i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule dobrać drobno pokroić,podsmażyć.

    .
  • 2. Mięso zmielić razem z namoczonymi w mleku i odciśniętymi bułkami.Następnie połączyć z surowymi jajkami,drobno posiekaną natka,drobno pokrojonymi ogórkami,cebula,musztardą i majerankiem.Doprawić sola i pieprzem do smaku.
  • 3. Keksową formę natłuścić,obsypać tartą bulką.Wyłożyć połowę masy.Zrobić 3 wgłębienia,włożyć w nie obrane jajka.Obok jajek ułożyć kiełbaski.Przykryć pozostałym miesem.Wyrównać powierzchnię.Posypać tartą bułką.Na wierzch rozłożyć wiórki masła.
  • 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 220 st C przez około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Jajka Wieprzowina Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować