Pieczeń z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Maslo rozpuscic w rondelku,dodac make ,mleko i bulion.Mieszac do uzyskania gladkiego sosu,doprawic sola,pieprzem i galka.Gotowac ok.15 minut.
2.Makaron ugotowac al dente w osolonym wrzatku. Odcedzic i razem z posiekana pietruszka i startym na tarce jarzynowej serem zoltym dodac do sosu,wymieszac.
3.Mieso przelozyc do miski,dodac jajka,pokrojona w kostke cebule i posiekane zabki czosnku.Doprawic papryka,sola i pieprzem.
4.Mala keksowke nasmarowac olejem,oblozyc plastrami boczku,wylozyc polowe masy miesnej,wylac sos z makaronem i przykryc pozostalym miesem. Przykryc folia aluminiowa i piec ok.40 minut w temp 180 st.Nastepnie zdjac folie i piec jeszcze 30 minut.Wylozyc na polmisek i udekorowac w/g uznania
Komentarze