Pieczeń z papryką

0 (0 ocen)

Najczęściej pieczeń podaję z chlebem

Składniki:

  • 80 dag karczku lub łopatki
    1 cebula
    2 łyżki oleju
    1/2 słoika papryki konserwowej( 310 Ml)
    2 ogórki konserwowe
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżeczka majeranku
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    sól i pieprz
    szczypiorek
    posypka:
    2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    łyżeczka majeranku

Pieczeń z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy oleju. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę. Do mięsa dodajemy jajko, zrumienioną cebulę, paprykę, ogórki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do masy dodajemy bułkę tartą, musztardę i wszystkie przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i wykładamy masę mięsną. Wierzch ciasta posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią i majerankiem. Pieczeń pieczemy 60 minut w 180 C. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy