Pieczeń z żurawiną

4.51 (198 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Zamiast tradycyjnego mielonego na obiad. Świetne będzie się także prezentować jako przystawka na Wielkanocnym stole i na ciepło, i na zimno.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego indyczego,
    0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego,
    100g żurawiny,
    kilka sztuk dużych rodzynek,
    2 jajka,
    pół suchej bułki,
    1-2 łyżki bułki tartej,
    łyżka oleju,
    łyżka soli,
    pieprz
    masło lub inny tłuszcz do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Pieczeń z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suchą bułkę namaczamy w wodzie, aby zmiękła i odsączamy. Dodajemy pozostałe składniki i wszystkie razem dokładnie mieszamy.
  • 2. Wykładamy do małej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem.
    Pieczemy 60minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować