1.CIASTO:
Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę z połową cukru,żółtka utrzeć z drugą połową cukru i z cukrem waniliowym.Do białek dodać utarte żółtka,przesianą mąkę,proszek do pieczenia i mak.Wymieszać delikatnie łyżką.Blaszkę 24x38wysmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia.Ciasto upiec,wystudzić i przekroić na połowę.
2.PIANKA CZEKOLADOWA:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody,odstawić do wystygnięcia.Śmietankę ubić na sztywno.Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej,wystudzić.Do ubitej śmietanki dodać żelatynę wymieszać następnie dodać czekoladę wymieszać.
3.MASA ZIELONA:
Galaretki rozpuścić w 300 ml.wody,wystudzić ,dodać dżem,wymieszać.
4.POLEWA CZEKOLADOWA:
Mleko zagotować z cukrem.Odstawić z ognia,dodać kakao i margarynę.Wymieszać do połączenia składników.
5.ZŁOŻENIE CIASTA:
Na pierwszy blat ciasta wykładamy masę czekoladową ,równamy.Następnie wykładamy zieloną masę i przykrywamy drugim blatem ciasta.Wierzch polewamy polewą i wstawiamy do lodówki.
Komentarze