Piegus na białkach

4.94 (157 ocen)

Ciasto piekę gdy zostanie mi duża ilość białek z poprzedniego pieczenia.

Składniki:

  • 8 białek

    1 szklanka mąki pszennej

    1 szklanka cukru

    1 szklanka suchego maku

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    kilka kropel aromatu migdałowego
Wystaw ocenę:

4.94 (157 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery

Piegus na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, aromat migdałowy i mak. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować