Piekielna sałatka z fasolką i ziarnami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka sałatka na obiad albo kolacje, w której jest moc piekielna za sprawą prażonych ziaren ognistych.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g fasolki szparagowej zielonej i żółtej
    20 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
    1/4 kalafiora
    15 dkg boczku wędzonego
    3 łyżki prażone ziarna ogniste
    sól
    olej
    bazylia świeża

Piekielna sałatka z fasolką i ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior dziele na różyczki małe i gotuje aldente w osolonej wodzie. Odcedzam i przelewam zimą wodą. Fasolkę obieram, myję, kroję na trzy części strąki. Gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i przelewam zimą wodą. Pomidorki koktajlowe kroję na pół. Boczek kroję w paski i przesmażam na patelni na odrobinie oleju, dodaję pomidorki koktajlowe i chwilę jeszcze smażę. Dodaję kalafior, fasolkę i ziarna piekło niebo. Całość mieszam.Posypuje bazylią

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy