Pierogi czekoladowe z twarożkiem

4.5 (168 ocen)

Świetnie sprawdzą się jako obiad,deser, czy nawet przystawka.

Składniki:


  • 250 g mąki
    3 łyżki kakao
    1 łyżka oleju
    4 łyżki cukru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    400 g mielonego twarogu
    1 żółtko
    250 g kremówki
    sól
    1/2 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi czekoladowe z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej,dodaj olej,kakao i wodę. Wyrób ciasto.
    Zagnieć w kulkę,przykryj ściereczką i odstaw.
    Twarożek wraz z cukrem i ekstraktem waniliowym dokładnie wymieszaj. Dodaj żółtko i wymieszaj ponownie.
    Ciasto wyłóż na stolnice i cienko rozwałkuj. Wycinaj krążki na pierogi. Na każdy nałóż pełną łyżeczkę sera i sklej.
    Pierogi gotuj w osolonej wodzie przez ok 3 minuty od momentu kiedy wypłyną na wierzch.

Porady

Gotowe pierożki najlepiej podawać z ubitą kremówką,posypane np cukrem pudrem lub polane miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować