Pierogi z białą fasolą, twarogiem i ziemniakami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pierogi to ulubione danie zarówno moje jak i domowników, a że mój synek ostatnio uwielbia białą fasolę to głównie z myślą o nim powstały te oto pyszne pierożki:)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki na około 50 sztuk:
    CIASTO:
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 łyżka oleju rzepakowego
    szczypta soli
    1/3 szklanki gorącej wody
    mąka do posypywania stolnicy

    FARSZ:
    1 szklanka ugotowanej fasoli białej jednolitej
    8 średniej wielkości ziemniaków
    150 g twarogu
    1 duża cebula
    1 łyżka przyprawy do dań Kucharek
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka oregano
    pieprz kolorowy świeżo mielony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z białą fasolą, twarogiem i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości.
  • 2. Ugotowane ziemniaki ubijamy, dodajemy twaróg, ponownie ubijamy, następnie dodajemy fasolę i wszystko razem ubijamy.
  • 3. Dodajemy usmażoną cebulkę, przyprawy i dokładnie mieszamy.
  • 4. CIASTO: Z podanych składników wyrabiamy ciasto.
  • 5. Dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi.
  • 6. Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut od wypłynięcia.
  • 7. Podajemy polane np. roztopionym masełkiem z bułką tartą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała fasola Twaróg Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować