pierogi z dynią.

0 (0 ocen)

są przepyszne,robię je w sezonie dyniowym.

Składniki:

  • Dynię umyć, okroić na części, usunąć pestki. Wraz ze skórką ułożyć na blaszce, skropić oliwą, przykryć folią aluminiową.
    Upiec w piekarniku do miękkości, ostudzić.
    Z upieczonej dyni zeskrobać łyżką miąższ.
    Porządnie odcisnąć w ściereczce sok.
    Tak upieczoną dynię można wykorzystać do sporządzania farszów na słodko lub słono.
    Do pierogów, kopytek, naleśników itp..
    Ja wykorzystałam do pierogów.Zrobić ciasto na pierogi.

    FARSZ:
    30 dag dyni pieczonej w piekarniku
    30 dag twarogu
    1 cebula
    Sól, pieprz
    Olej

Pierogi z dynią. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić, cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju.
    Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem do smaku.
    Farszem nadziewać pierogi.
    Ugotować.
    Podawać polane skraweczkami z cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy