Pierogi z kajzerek

5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

To danie gości na moim stole, gdy mam ochotę na pierogi, a nie mam czasu, aby lepić je w tradycyjny sposób.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 5 kajzerek (mogą być czerstwe)
    ● 1/2 l mleka
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● masło do smażenia

    Farsz:
    ● 30 dag pieczarek
    ● 15 dag żółtego sera
    ● cebula
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Kajzerka Pierogi

Pierogi z kajzerek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z kajzerek 1. Bułki przekrawamy, wyjmujemy
    miąższ. Każdą część moczymy
    w mleku (od strony skórki).
    Pieczarki oczyszczamy, myjemy,
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Ser również ścieramy.
    Cebulę obieramy i siekamy.
  • Pierogi z kajzerek 2. Pieczarki z cebulą doprawiamy
    i dusimy na maśle, aż woda
    całkowicie odparuje. Studzimy.
    Dodajemy ser i miąższ z kajzerek,
    doprawiamy i mieszamy.
  • Pierogi z kajzerek 3. Połówki bułek nadziewamy
    farszem i zlepiamy jak pierogi.
    Obtaczamy w jajku i bułce tartej.
    Smażymy na maśle na złoto
    z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować