Pierogi z kapustą i grzybami.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Nie lubię gotowców sama robię pierogi.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto 3szkl. mąki +mąka do podsypania stolnicy, 1szkl.wody 1 żółtko,2 łyżki oleju ,szczypta soli.200G kiszonej kapusty, 2 cebule ,200g grzybów leśnych,ja użyłam grzybów leśnych ale można zastąpić grzyby pieczarkami,tłuszcz do przesmażenia pieczarek,sól,pieprz, cukier,magi .

Pierogi z kapustą i grzybami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki wody ,żóltka oleju i szczypty soli zagnieć ciasto,jeżeli ciasto będzie zbyt tęgie dodaj wody,jeżeli zbyt rzadkie podsyp mąki.Kapustę ugotuj przypraw do smaku podanymi w przepisie przyprawami,dodaj przesmażone grzyby i przesmażoną 1 cebulkę.Ciasto wałkuj na placki o grubości 0,5mn. ,wykrawaj szklanką kółka ,nakładaj farsz i zlep brzegi.Pierogi wrzucaj do osolonej wody gotuj 5min od wypłynięciu pierogów na wierzch.Pierogi podawaj z prażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy