PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

0 (0 ocen)

HMM pierogi w naszym domy znikają z prędkością światła danie tanie i pyszne które kochają wszyscy

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA FARSZ ;
    500 g kapusty kiszonej
    3 cebule
    500 g pieczarek
    Oliwa do przesmażenia
    Pieprz
    SKŁADNIKI NA CIASTO;
    70 ml mleka
    200 ml wody
    30 g masła
    400 g mąki
    Sól
    SKŁADNIKI DODATKOWE
    Woda
    sól do gotowania oliwa do wody ( by pierogi się nie sklejały)
    150 g boczku lekko wędzonego
    1 mała cebulka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0olfejj 1. WYKONANIE FARSZY
    Kapustę kiszoną płuczemy w wodzie by straciła swój kwaśny posmak ale jeśli nie ma takiej potrzeby omijamy tą czynność . Kapustę gotujemy do miękkości. W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę ( dość drobno) pieczarki myjemy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę . Kapustę po ugotowaniu odcedzamy i siekamy na drobniejsze części odcedzając ją w rękach z nadmiaru wody . studzimy. W większym rondlu na dobrze rozgrzanej oliwie przesmażamy pieczarki do momentu aż wyparuje z nich cała woda , dodajmy posiekaną drobno cebulkę i smażymy dodajemy odcedzoną kapustę i wszystkie składniki razem przesmażamy , doprawiamy do smaku wg uznania . studzimy
    WYKONANIE CIASTA .
    mleko podgrzewamy z wodą i w nim rozpuszczamy masło . Mąkę przenną łączymy z podgrzanymi składnikami dodajemy sól tylko około szczypty i dokładnie wyrabiamy ciasto kiedy już jest dobrze wyrobione lepimy kulę i odstawiamy na kilka minut by odpoczęło. Następne podsypujemy mąką i rozwałkowujemy za pomocą szklanki wykrawamy obręcze, na środek wyciętego kółka nakładamy farsz i sklejamy boki do siebie robiąc ozdobną falbankę . w Duzy garnku zagotowujemy wodę z solę i odrobina oliwy i gotujemy pierogi pamiętając , że wkładamy je pojedynczo i mieszamy za pomoca drewnianej łopat . Gotujemy Az do wypłynięcia .
    Boczek kroimy w drobna kostkę i przesmażamy na suchej patelni by wytopił się jego tłuszczyk właściwy dodajemy jedna małą cebulke i smażymy tak powstałą okrasą polewamy ugotowane pierogi i podajemy gorące Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować