Pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i kiełbasą...

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Po prostu pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki ciasta pierogowego:
    mąka 1 kg
    woda 550ml
    olej 3 łyżki

    Składniki farszu:
    kasza gryczana 200 g
    boczek wędzony 50 g
    kiełbasa 50 g
    cebula 1 szt
    sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą gryczaną, boczkiem i kiełbasą... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu i mielimy maszynką na grubych oczkach. Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy kaszę. Przesmażamy wszystko minutkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Zagniatamy składniki na ciasto pierogowe ( wody tyle ile wchłonie mąka). Ciasto cienko rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy krążki. Na wycięte kółka nakładamy farsz i formujemy pierogi. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Przed podaniem podsmażamy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować