PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I FETĄ

4.47 (151 ocen)

Nadmiar fety i kaszy zainspirował mnie na eksperyment z takim właśnie farszem wyszły obłędne pierogi które też nadają się dla osób niejedzących mięsa polecam

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO ;
    0,5 kg mąki
    1,5 szklanki mocno ciepłej wody
    Sól
    2 łyżki oliwy
    SKŁADNIKI NA FARSZ:
    1 woreczek kaszy gryczanej
    3 cebule
    1 opakowanie fety
Wystaw ocenę:

4.47 (151 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kaszą gryczaną i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz z fety i kaszy gryczanej 1. WYKONANIE ;
    Z mąki , wody soli i oleju zagniatamy ciasto i odstawiamy by odpoczęło , W między czasie gotuję kaszę około 20 minut , obieram cebulę i przesmażamy na nie wielkiej ilości oliwy na złoty kolor. Fetę wyjmujemy przekładamy do miski wystudzoną kaszę do fety i dodajemy cebulę dokładnie wszystko mieszamy na jednolitą masę , wkładamy do lodówki .
  • polepione pierogi 
2. W tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy za pomocą szklanki kółka w środek wkładamy po łyżeczce farszu i dobrze sklejamy brzegi .
  • image-0m04h1j 3. W dużym garnku zagotowujemy wodę lekko osolona z dodatkiem oliwy pierogi wkładamy delikatnie na wrzątek i gotujemy do wypłynięcia. Podajemy z przesmażoną cebulką. Gotowe smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować