Pierogi z jeżynami

4.5 (169 ocen)

Pierogi uwielbiane przez dorosłych i przez dzieci.

Składniki:

  • 40 dkg mąki pszennej
    1 szklanka ciepłej wody
    1 jajko
    szczypta soli
    jeżyny
    cukier
    śmietanka
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Pierogi z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, wody, jajka i soli zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, wycinamy kółka, na każde kółko dajemy po 2 jeżyny i odrobinę cukru, formujemy pierogi. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Wykładamy na talerz i polewamy śmietanką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować