Pierogi z łososiem i białym serem

4.5 (171 ocen)

Pyszne pierogi , które zasmakują także dzieciom .

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania

    300 g łososia

    250 g twarogu półtłustego

    4 łyżki śmietany 18%

    pęczek koperku

    1 cebula

    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z łososiem i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia zalać wodą i gotować 30 minut , ostudzić , zmiksować za pomocą blendera .

    Twaróg rozdrobnić widelcem , wymieszać ze śmietaną .

    Koperek i cebulę posiekać .

    Cebulę zeszklić na maśle .

    Łososia wymieszać z twarogiem , koperkiem i cebulą , doprawić solą i pieprzem .

    Mąkę z dodatkiem szczypty soli przesiać do miski .

    Wlać 1 szklankę wrzątku i starannie wymieszac łyżką .

    Gdy mąka wchłonie całą wodę , wyrobić rękami gładkie ciasto .

    Przygotowane ciasto delikatnie rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki płat , a następnie za pomocą szklanki wyciąć z niego krążki o średnicy ok. 7 cm .

    Na każde kółko nałożyć łyżeczką porcję farszu , po czym składać je , starannie zlepiając brzegi .

    W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem szczypty soli i odrobiny oleju .

    Pierogi gotować we wrzątku przez 2 minuty od wypłynięcia .

    Odcedzić .

    Podawać gorące .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować