Pierogi z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:Ciasto zagnieść. W razie konieczności dolać wody lub dosypać mąki. Ciasto cienko rozwałkować wyciąć szklanką kółka, łyżeczką nakładać farsz. Zlepić pierogi. Gotować w lekko osolonym wrzątku ok. 3 minut. Podawać ze zrumienioną cebulką lub przypieczone na chrupko.
2.Farsz mięsny: Mięso oddzielić od ewentualnych kości, pokroić w kawałki razem z podgardlem. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Wszystkie składniki połączyć ze sobą oprócz czosnku i zrumienić na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie. Ostudzić. Zmielić w maszynce do mięsa razem z obranym czosnkiem. Doprawić do smaku.
Komentarze