Pierogi z mięsem z rosołu, zielonym groszkiem i chili

0 (0 ocen)

Takie pierogi to świetny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Są bardzo sycące. Możesz podać je ze zrumienioną na maśle cebulą, polecam

Składniki:

  • • CIASTO:
    • 500g mąki,
    • 2 łyżki oleju,
    • Około 1 szklanki letniej wody,
    • FARSZ:
    • 400g mięsa z rosołu,
    1 cebula,
    1/2 chili pokrojona w kostkę,
    • Około 100g warzyw z rosołu: marchewki, pietruszki, selera,
    • 2 ugotowane ziemniaki,
    • 150g zielonego groszku,
    • 2 łyżki koperku,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z mięsem z rosołu, zielonym groszkiem i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z mięsem z rosołu, zielonym groszkiem i chili 1. FARSZ: Groszek ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Odcedź i wystudź. Ziemniaki dokładnie rozgnieć lub przeciśnij przez praskę. Mięso i warzywa z rosołu zmiel. Połącz wszystkie składniki farszu i wymieszaj dokładnie. Jeśli farsz wydaje Ci się za suchy dodaj trochę rosołu lub gorącej wody.
  • Pierogi z mięsem z rosołu, zielonym groszkiem i chili 2. CIASTO: Wsyp mąkę do miski, dodaj olej i stopniowo dodawaj mąkę. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto zawiń w folię i daj mu odpocząć pół godziny.
  • Pierogi z mięsem z rosołu, zielonym groszkiem i chili 3. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowuj. Wykrawaj szklanką kółka, nakładaj farsz i zlepiaj pierogi. Postępuj tak aż do wykończenia farszu. Pierogi gotuj partiami w osolonej wodzie. Gotuj je około 1 minuty od wypłynięcia. Podawaj posypane koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować