Pierogi z soją i mięsem

4.47 (172 ocen)

  • 1 godz. 30 min

proste i smaczne pierogi z soją

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • na ciasto;
    900 g maki
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka soli
    600 ml wrzątku

    nadzienie;
    300 g suchej soi
    2 udka
    2 marchewki
    cebula
    pietruszka
    300 g ugotowanych ziemniaków
    sól
    pieprz
    1 jajka
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.47 (172 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z soją i mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z soją i mięsem 1. Soję uprzednio namoczyć na ok 12 godzin. Ugotować i pozostawić jeszcze na godzinę w wodzie. Odcedzić. Udka wraz z włoszczyzną ugotować z dodatkiem przypraw jak do rosołu. Udka i warzywa wyjąć ( rosół przyda się do zup) Mięso oddzielić od kości. Wszystkie składniki zmielić wraz z warzywami i ziemniakami, doprawić do smaku solą pieprzem, dodać olej i jajka, dobrze wymieszać.

    Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej , zalać wrzątkiem, wymieszać i po lekkim przestudzeniu zagnieść ciasto.

    Wałkować cienko wykrawać krążki i lepić pierogi.
    Pierogi z soją najlepiej smakują ze skwarkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować