Pierogi z serem białym

4.98 (199 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Farsz do tych pierogów robi się bardzo szybko. Są bardzo smaczne.

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    pół łyżeczki soli
    około 1 szklanka ciepłej wody

    Nadzienie:
    25 dag białego sera
    1 cebula
    3 łyżki masła
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (199 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ser

Pierogi z serem białym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść stopniowo wlewając wodę ,wyrobić.Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle,przestudzić i połowę dodać do sera,przyprawić solą i pieprzem ,dokładnie wymieszać.
  • Lepienie. 2. Ciasto wałkować na stolnicy ,szklanką wykrawać kółka,nakładać farsz i zlepiać.
  • Do gotowania. 3. Gotować w osolonej wodzie 5 minut od wypłynięcia.Odcedzić z wody.Podawać gorące polane pozostałym masłem z cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mąka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować