Pierogi z serem o smaku rumowo anyżowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne anyżowe pierogi z serem i śmietaną :)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki 450
    30 ml ciepłej wody
    szczypta soli
    twaróg 25 dkg.
    troszkę cukru waniliowego
    łyżeczka cukru
    4-5 kropli olejku do ciast rumowego
    anyż gwiaździsty 1 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z serem o smaku rumowo anyżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0l8w4i4 1. Wykonanie farszu:

    składniki na farsz:

    twaróg 25 dkg.
    troszkę cukru waniliowego
    łyżeczka cukru
    4-5 kropli olejku do ciast rumowego

    Twaróg i pozostałe składniki w miseczce dobrze mieszamy zgniatając widelcem na farsz odpowiedniej gęstości.
  • image-0i92unf 2. Przesiewamy mąkę, dodajemy około 1/5 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste. Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki farszu serowego i przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałem ciastem i zlepiałem maszynką do zlepiania. Gotujemy je przez 3 minuty wrzucając do wrzącej i osłodzonej wody z dodatkiem anyżu gwiaździstego. Podajemy polane śmietaną śmietaną posypaną lekko cukrem.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować