Pierogi z rybą

4.45 (208 ocen)

  • 40 min

Każdy podchodzi do nich sceptycznie a jak zje prosi o dokładkę i przepis. Są przepyszne!

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    woda
    farsz:
    400 gr filetu ryby (ja użyłam mintaja)
    3 cebule
    1/2 pęczku natki pietruszki
    przyprawa do ryby, sól, pieprz
    1 jajko
    4 łyżki bułki tartej
    olej (do smażenia)
Wystaw ocenę:

4.45 (208 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Ryba

Pierogi z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść, dodając tyle wody aby było luźne.
  • 2. Rybę zmielić w maszynce do mięsa lub w rozdrobnić w melakserze.
  • 3. Natkę drobno posiekać.
  • 4. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju.
  • 5. Wymieszać dokładnie masę z ryby, natkę, dodać bułkę tartą, jajko, połowę cebuli i przyprawić.
  • 6. Ciasto rozwałkować, wycinać kwadraty, układać na każdym łyżeczkę farszu i zlepić dokładnie brzegi.
  • 7. Gotować około 15-20 minut w lekko osolonej wodzie na delikatnym ogniu.

Porady

Podawać ze smażoną cebulką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować