Pierogi z ziemniakami i pieczarkami

4.48 (149 ocen)

  • 40 min

Lubię eksperymentować w kuchni.To mój popisowy przepis.

  • 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    1.5 szklanki mąki
    0.5 szklanki gorącej wody
    farsz:
    3 duże pieczarki
    1 średnia cebula
    jeden serem topiony
    2 średnie ziemniaki
    sól pieprz
    czosnek granulowany
    ostra papryka w proszku
    masło do smażenia
    jajko
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z ziemniakami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Do miski wsyp mąkę i wlej wodę.Zagniataj do czasu aż nie będzię się ciasto kleić.Gdy będzie gotowe przykryj by nie wyschło.
    Farsz:
    Pokrój drobno pieczarki i wrzuć na rozgrzane masło.Dodaj serek topiony i mieszaj do czasu aż serek się rozpuści.Gdy będzie gotowe przełóż do miski i wystudź.Poszatkuj drobno cebulę i podsmaż.Dodaj soli i pieprzu.Przełóż do miski i wystudź.Obierz dwa ziemniaki i ugotuj.Po ugotowaniu wystudź. Gdy wszystkie składniki będą zimne połącz, dodaj jajko i przyprawy według uznania.
    Gotuj 2-3 minuty w osolonej wodzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować