Pierożki francuskie ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku rozpuścić masło dodać przeciśnięty czosnek,i po chwili wrzucić mrożony szpinak.Przykryć i dusić na małym ogniu do rozmrożenia.Następnie odkryć i odparować.Przyprawić do smaku i odstawić do ostygnięcia.Ciasto francuskie rozwinąć,przeciąć na pół wzdłuż dłuższego boku. Każdą z dwóch części podzielić na 10 pasków,posmarować rozbełtanym jajkiem.Na jednym końcu każdego paska nakładać po 1 łyżeczce szpinaku , kosteczce sera typu feta i zawijać pierożki,przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia.Posmarować resztą jajka,posypać sezamem.Piec ok 15 minut w 180 st.C z termoobiegiem.
Porady
Rewelacyjnie smakują z sosem czosnkowym na bazie jogurtu greckiego
Komentarze