Pierożki marchewkowe z jabłkiem

0 (0 ocen)

Przepyszne, kruchutkie rozpływają się w ustach :)

Składniki:

  • SKŁADNIKI na około 40 Pierożków :
    2,5 szkl. mąki
    250 gr margaryny (masła)
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru
    1 łyżka cukru wanil.
    2 średnie marchewki
    1 duże jabłko lub marmolada, czekolada lub dżem
    cukier puder do posypania

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Pierożki marchewkowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach, do niej dodać make, margarynę, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy. Siekamy wszystko nożem, następnie zagniatamy gładkie ciasto.
    2, Ciasto podzielić na 3 lub dwie kulki, zależy jak kto woli. Rozwałkować i wycinać kółka ( ja użyłam do tego plastikowego kubka o średnicy 8,5 cm : ) Na każde kółko nałożyć kawałeczek jabłka lub innego swojego ulubionego nadzienia, zalepić szczelnie brzegi, układać na blaszce i papieże do pieczenia (użyłam tej od piekarnika ). Piec na złoty kolor 20-25 min w 180 stopniach.
    Smacznego !

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować