Pierniczki Na Musie Jabłkowym

0 (0 ocen)

Wspaniałe pierniczki które przez dodatek musu jabłkowego zachowują dłużej świeżość :)

Składniki:

  • Składniki na 2 blaszki ciastek
    1 starte jabłko na mus
    50 gr masła
    3 łyżki miodu
    250-300 gr mąki pszennej
    3 łyżki soku z cytryny
    40 gr budyniu w proszku czekoladowego bez cukru ( zamiast budyniu można użyć tyle samo skrobi/mąki ziemniaczanej )
    60 gr cukru pudru ( ja dałam kokosowego )
    1 płaska łyżeczka sody
    2 łyżeczki przyprawy do piernika
    2 łyżeczki kakao
    1 całe jajko

    Do dekoracji:
    kilka kostek białej czekolady
    kilka kostek deserowej czekolady
    lukier
    Posypka dekoracyjna "Kolorowe mini Piegi" Delecta,
    "Posypka Smak Owocowy"Delecta,
    Posypka "Maczek Smak Mango"
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pierniczki na musie jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto będzie się kleić możemy je co jakiś czas podsypywać mąką,
    Ciasto następnie chowamy do lodówki na 1 h.
    2. Po tym czasie dzielimy na dwie części i jedna chowamy z powrotem do lodówki a drugie wałkujemy na grubość około 2-3 mm. Wycinamy ulubione kształty i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stop przez 10-15 min.
    Ostudzone pierniczki dekorujemy mleczną lub deserowa czekolada (rozpuszczoną na kąpielą wodną) lub lukrem i przyozdabiamy posypkami dekoracyjnymi :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Pierniczki Piernik Budyń Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować