PIERNIK Z BAKALIAMI

0 (0 ocen)

Pyszny piernik nie tylko na Święta.

Składniki:

  • 40 dag mąki pszennej
    1 szklanka cukru
    3 jajka
    20 dag masła
    20 dag płynnego miodu
    1 szklanka kefiru
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 opakowanie przypraw do piernika
    1 łyżka kakao
    15 dag bakalii : orzechy, rodzynki


    Forma: keksowka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik Desery

Piernik z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić z miodem, wystudzić
  • 2. Całe jajka ubić z cukrem do białości, dodawać po trochu roztopione masło i kefir oraz mąkę przesianą z sodą, przyprawami i kakao. Mieszać na małych obrotach miksera. Pod koniec dodać bakalie obsypane 1 łyżką mąki i delikatnie wymieszać. Wyłożyć do foremki wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem. Piec w tem 170 stopni, 60 minut lub do suchego patyczka.
  • 3. Polac polowa lub obsypac cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować