Pierniki pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na puszysta masę,dodać obie mąki wymieszane z proszkiem i dalej mieszać drewnianą łyżką.Wyłozyc ciasto na blaszkę i piec ok 40 min w 180 stC
Krem:Śmietanę ubić na sztywno dodać fixy i cukier puder.Gdy już składniki się połaczą dodać 450dkg serka białego Mój ulubiony.Wszystko razem wymieszać.
Na wystudzony biszkopt wyłożyć ok 3/4 słoiczka dzemu z czarnej porzeczki i rozsmarować.Na to wyłożyć pól masy śmietanowej i poukładać pierniczki,następnie druga część masy.Wstawic na c
chwilę do lodówki aby masa stężała nastepnie posypać po wierzchu kolorową posypką
Porady
Zamiast posypki można polać ciasto roztopioną czekoladą robiąc fikuśne esy.
Komentarze