Piernikowe muffinki z kremem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier puder ucieramy z jajkami, jak będzie utarty, to dodajemy cynamon, przyprawę do piernika, kakao, marmoladę i śmietanę to rozcieramy, na koniec dajemy mąkę i sodę.
Masę przekładamy do foremek na muffinki do 3/4 wysokości.
2.Muffinki pieczemy w temp. 180 stopni około 20-30 minut (sprawdzamy patyczkiem).
3.Krem: odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. W odlanym mleku mieszamy budyń malinowy z mąką, jak mleko zakipi to wlewamy budyń i gotujemy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia.
Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem.
Na wystudzone muffinki nakładamy krem i dekorujemy kolorowymi gwiazdkami.
Komentarze