Piernikowe naleśniki

4.5 (199 ocen)

idealne połączenie i wspaniały smak.

Składniki:

  • NALEŚNIKI:

    2 jajka
    250ml mleka
    ok. 50ml woda gazowana
    150g mąki pszennej
    szczypta soli
    1 łyżeczka przyprawy do piernika
    masło (do smażenia)

    300ml śmietanki 30%
    garść rodzynek
    1,5 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Naleśniki

Piernikowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników na naleśniki przygotowujemy ciasto i przykrywamy ściereczką na ok. 1/2 godziny.
    Smażymy naleśniki na złoty kolor z dwóch stron i odstawiamy do wystygnięcia.
  • Śmietanka do naleśników 2. Śmietankę 30% ubijamy na sztywno. Dodajemy miód i rodzynki. Delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki.
  • 3. Nakładamy śmietanę na środek naleśnika i składamy w kopertę delikatnie dociskając. Pycha !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

4.47 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ferrero

To może cię zainteresować