Chęć zjedzenia sernika, czy piernika w okresie przedświątecznym zawsze się pojawia, więc piernikowe sernikobrownie to idealna propozycja, aby zaspokoić ochotę na tą smaczną dwójkę "za jednym kęsem" :)
Piernikowe sernikobrownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło i czekoladę roztapiamy w garnuszku, mieszamy od czasu do czasu, do otrzymania gładkiej masy. Zdejmujemy z palnika, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Formę wykładamy papierem do pieczenia.
2/3 masy (resztę zostawiamy na wierzch) wykładamy (będzie gęsta) do formy. Przygotowujemy masę serową.
2.Wszystkie składniki miksujemy. Wylewamy masę serową na spód brownie. Na masę serową w nieregularnych odstępach wykładamy pozostałą masę brownie. Masy mieszamy patyczkiem (wykałaczką), robimy esy-floresy, by ciasto miało ciekawy wygląd. Pieczemy w temperaturze 175ºC przez około 25 minut. Studzimy na kratce i kroimy na kwadraty. Smacznego :)
Komentarze