Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami

4.5 (200 ocen)

  • Dla 2 osób

Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taką pierś proponuję podawać z letnią sałatką, można dodać jeszcze ryż lub soczewicę.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
    1/4 brokuła
    50 g fety (centymetrowy plaster)
    przyprawa do mięsa
    Dodatkowo:
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zdrowo_jedz 1. Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu.
  • zdrowo_jedz 2. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową.
  • zdrowo_jedz 3. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować